Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szénhidrátok - Erő, energia

Azon kívül, hogy a szénhidráttartalmú termékek segítenek elérni a megfelelő testtömeget, fő feladatuk az izmok glikogénkészleteinek feltöltése, mert ezek felelősek az igénybevett szervezet teljesítménynöveléséért. Az aktív sportolóknál a szénhidrátok nagyon kedveltek, főként a kiegyensúlyozott tápértékeik miatt, mely képes pótolni naponta egy teljes étkezést. Fontos előnyük még az erőszerzés és a teljesítmény javulása is, mely effektíven hat az izomtömeg növekedésére.

Rendezés:


Az izomtömegnövelők alapvetően szénhidrátok és fehérjék keverékét jelentik, vitaminokkal, ásványi-anyagokkal, kritikus aminosavakkal és egyéb olyan összetevőkkel megerősítve melyek segítik a teljesítmény és a testsúly növekedését. Ha problémánk van a testsúlyunk gyarapításával, akkor e magas kalóriatartalmú szénhidrátok segíthetnek a probléma megoldásában, biztosítva azt a plusz tápanyag mennyiséget, amit a normál étkezések útján nem vagyunk képesek szervezetünkbe juttatni.


Szénhidrátból létezik lassú, ill. gyors felszívódású. Az első csoport alacsony glikémiás indexű szénhidrátokból áll, melyek lassan szívódnak fel a vérben és az emésztőrendszerben, fokozatosan biztosítva ezáltal a szükséges energiát. Ilyen például a zab, maltodextrin és a xilit. Ezeket elsősorban reggelire vagy edzés előtt ajánljuk fogyasztani. A gyorsan felszívódó szénhidrátokat bármilyen fizikai aktivitás után, vagy közben használhatjuk: nem terhelik meg az emésztőrendszert, rögtön hasznosulva azonnali energiaforrásként pótolják az energiaveszteséget. Ilyen a glükóz vagy a szőlőcukor.

Keresés