Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

aminosavak

Az aminosavak az élet fontos építőkövei, amelyek elengedhetetlenek az izomépítéshez, az izomregenerálódáshoz és az általános egészség fenntartásához. Az emberi test nem képes magától előállítani minden szükséges aminosavat, ezért fontos, hogy megfelelő mennyiségben juttassuk be őket táplálékunkkal vagy kiegészítőkkel. A fehérjék alkotóelemei, és kulcsszerepet játszanak a fehérjeszintézisben, az izomzat felépítésében és karbantartásában. Különböző formákban érhetők el, mint például tabletták, porok vagy folyékony formulák. 

Rendezés:
Gyártó: GAL
2.490 Ft (1.961 Ft + ÁFA)
Gyártó: GAL
2.590 Ft (2.039 Ft + ÁFA)
Gyártó: Nutriversum
4.490 Ft 3.290 Ft (2.591 Ft + ÁFA)
1.200 Ft 27%

Az aminosavak fogyasztása különösen előnyös lehet a küzdősportolók számára több okból is:

  • Izomregenerálódás és regeneráció: A küzdősportok gyakran nagyobb izomkárosodást okoznak, amihez intenzív regenerációs folyamatok szükségesek. Különösen az elágazó láncú aminosavak (BCAA-k), segíthetnek az izomkárosodás gyorsabb gyógyulásában és az izomregeneráció folyamatának támogatásában.
  • Teljesítmény és erő: Fontos szerepet játszanak az izomfehérjeszintézisben, amely elengedhetetlen az izomnövekedéshez és az erőszint növeléséhez. A megfelelő mennyiség bevitele segíthet javítani az edzés teljesítményét és növelni az izomerőt.
  • Izomtömeg megőrzése: A küzdősportokban a súlyos edzések és az alacsony testzsírszázalék fenntartása fontos. Különösen a BCAA-k segíthetnek az izomtömeg megőrzésében, az izomvesztés csökkentésében és támogatják az izomtömeg növekedését.
  • Gyorsabb felépülés és sérülés utáni rehabilitáció: például a glutamin, segíthetnek a sérülés utáni felépülésben és rehabilitációban. Elősegíthetik a sérült szövetek gyógyulását és csökkenthetik a regenerációs időt.


Összességében fontos szerepet játszanak a küzdősportolók teljesítményében, regenerációjában és általános egészségében, és hozzájárulhatnak ahhoz, hogy jobb eredményeket érjenek el az edzéseken és versenyeken.


nutriversum aminosavak

 

A küzdősportolók számára kiemelten fontos lehet a teljesítmény, regeneráció és izomépítés szempontjából. 

  • BCAA-k: A leucin, izoleucin és valin alkotják a BCAA-kat, amelyek közül a leucin különösen fontos a fehérjeszintézis szempontjából. A BCAA-k segíthetnek csökkenteni az izomkárosodást, elősegíteni az izomregenerációt, növelni az erőt és a teljesítményt, valamint megelőzni az izomvesztést intenzív edzés vagy diéta alatt.
  • Glutamin: fontos szerepet játszik az izomregenerációban és az immunrendszer támogatásában. A glutamin segíthet csökkenteni az izomfáradtságot, felgyorsítani az izomgyógyulást és támogatni az immunrendszer egészségét, különösen a kemény edzésidőszakok alatt.
  • Arginin: Az arginin elősegítheti az nitrogén-oxid termelését, ami fontos a vérkeringés és az izomtónus szempontjából. Segíthet az edzés teljesítményének javításában, az izomtömeg növelésében és az edzés utáni regenerációban.
  • Lizin: Szerepet játszik a kollagén és az izomfehérjék szintézisében, ami fontos a sérülések gyógyítása és az izomtömeg növelése szempontjából. A lizin hozzájárulhat az erő és az állóképesség növeléséhez, valamint segíthet az izomfáradtság csökkentésében.


Ezek az aminok különösen fontosak a küzdősportolók számára, és rendszeres bevitele segíthet javítani az edzés teljesítményét, felgyorsítani az izomregenerációt és támogatni az általános egészséget és jólétet.

Fogyasztásuk előnyös lehet gyerek sportolóknak is, különösen akkor, ha intenzív edzéseket végeznek vagy versenyeken vesznek részt. 

Fontos azonban megjegyezni, hogy a gyerekeknek kiegyensúlyozott étrendre van szükségük, amely megfelelő mennyiségű fehérjét és aminokat tartalmaz. Ezeket az esszeciális tápanyagokat lehet biztosítani az étkezések során is, például húsok, halak, tojások, tejtermékek és növényi fehérjeforrások fogyasztásával.


 

Keresés